VOETREFLEX

Welke weldaad kan een voetreflex massage nu betekenen ?

Voeten zijn heel belangrijk voor ons. Ze dragen ons een groot deel van de dag en we gebruiken verschillende soorten schoenen om onze voeten te beschermen.

Wat veel mensen niet weten, is dat er verschillende reflexzones zijn op de voeten. De voetreflextherapie is gebaseerd op de gedachte dat de voet een spiegel is van het lichaam. Verschillende drukpunten ( meridianen) op de voeten zijn verbonden met energiekanalen en zones in het lichaam. Alle organen, zenuwen en andere delen van het lichaam zijn verbonden met reflexzones ( meridianen) op de voeten!

Voetreflex is in de eerste plaats heerlijk ontspannend. Het zorgt ervoor dat je je beter in balans voelt en kan ook heel goed preventief worden toegepast. Het is geschikt voor jong en oud.

Voetreflex is geen medische behandeling . Wel is het zo dat de massage van de voet een zeer positieve invloed heeft op het zenuwstelsel en de bloedsomloop. De bloedcirculatie wordt verbeterd waardoor afvalstoffen verwijderd kunnen worden. Energieblokkkades kunnen worden opgeheven waardoor het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. 

De voetreflex massage zijn dan ook zeer geschikt voor allerlei verschillende soorten klachten, zoals bijvoorbeeld; rug/schouder klachten hoofdpijnklachten, obstipatie of andere spijsverteringsklachten.