Wat is energetische healing ?

Een energetische healing is een ander woord voor magnetiseren of handoplegging.

Hoe werkt energetische healing ? 

Bij energetische healing wordt er gekeken naar de mens als een geheel. Lichaam, geest en ziel staan op onlosmakelijk wijze met elkaar in verbinding.  Bij hevige stress, emoties, schokkende gebeurtenissen of angst zal uw lichaam direct reageren met afgifte van stresshormonen. Deze zijn vaak nuttig om de juiste stappen te nemen, maar wanneer deze stress chronisch wordt, ontstaan er blokkades.

HOE GAAT HET MAGNETISEREN TE WERK ?

Door het lichaam van de mens lopen tig ontzichtbare energiebanen, ook wel meridianen genoemd. Hier door stroomt levensenergie. Deze meridianen kunnen verstopt raken door stress, angst, emoties, trauma etcetra. Op de plaatsen waar de stroom blokkeert, hoopt zich energie op, waardoor er pijn kan ontstaan, en organen minder goed kan werken met alle gevolgen van dien. De energetische healer werkt met handoplegging, dit wordt ook wel magnetiseren, healen of strijken genoemd. Bij magnetiseren worden er strijkende/ wiegende bewegingen gemaakt met als doel ruimte te maken in de energie banen waardoor er ruimte ontstaat voor een betere doorstroming. Hierdoor wordt uw zelfgenezend vermogen weer geactiveerd en kunnen klachten geleidelijk verminderen of zelfs verdwijnen.

WAT KAN EEN ENERGETISCHE HEALER BEHANDELEN ?

In principe kunnen alle lichamelijke en geestelijke klachten behandeld worden. Er wordt een proces ingang gezet dat lijd naar healing. Dit gaat niet van de een op ander dag. Soms verergert de klacht tijdelijk, dit is een teken dat er beweging/stroming plaats vindt.

WAT KUNT U ZELF VAN EEN BEHANDELING VOELEN ?

Haast iedereen ervaart de healing als prettig. Ze voelen warmte of een lichte tinteling. Er kunnen ook allerlei reacties ontstaan, van lachen, huilen, boos of licht in het hoofd voelen. Soms voelt u niets, maar toch gebeurt er van alles in je lichaam. Het kan dan zijn dat er een latere reactie plaats vindt in welke vorm dan ook.

Goed om te weten.

Vind je het vervelend om uit de kleren te gaan voor Indiase hoofdmassage, voetreflex of chapoma is dit niet nodig.